Tubus System ook voor asbestcement standleidingen

dinsdag, 04 juni 2013

Naar aanleiding van recent onderzoek is Tubus System vanaf heden ook een bewezen onderhouds-techniek voor het ‘relinen’ van asbestcement afvoerleidingen in Nederland. Tubus System is gecertificeerd door het Deutsches Institut für Bautechnik (DIBt), en is sinds 2008 reeds een erkende techniek in Duitsland voor het renoveren van asbestcement afvoerleidingen.

Tubus System ook voor asbestcement standleidingen

Validatiemetingen en resultaten

Richard Matchett, Algemeen Directeur van Tubus System legt de laatste ontwikkelingen uit: "Tubus System heeft in samenwerking met BME Asbestconsult haar werk-protocol voor het reinigen en relinen van gietijzeren leidingen aangepast en onder toezicht van BME Asbestconsult een aantal asbestcement standleidingen in een flatgebouw in Almelo behandeld. Tijdens deze proef zijn validatiemetingen voortdurend uitgevoerd op de werklocaties van de Tubus System monteurs en in de woningen aangesloten aan de standleidingen. De metingen zijn door Fibrecount geanalyseerd. De resultaten van de validatiemetingen tonen aan dat het toepassen van onze Tubus System techniek in asbestcement leidingen geen gevaren voor zowel onze werknemers als voor de desbetreffende bewoners met zich meebrengt".

Voorlichtingsbijeenkomst

Tubus System organiseert een voorlichtingsbijeenkomst in samenwerking met BME Asbestconsult op 11 juni 2013 van 10.00 tot 12.00 om deze ontwikkelingen toe te lichten. De locatie is Hotel Vianen te Vianen.

U kunt zich aanmelden via asbest@tubussystem.nl of telefonisch via 079 361 8489.

Terug naar overzicht

Zakelijk

Op zoek naar een professionele onderhoudsovereenkomst?

Meer informatie

Werken bij

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk de vacatures van HRT.

Meer informatie

Contact

Afspraak maken? Neem dan contact op met HRT.

Meer informatie

Over HRT

Wilt u meer informatie over HRT? Bekijk dan onze speciale sectie.

Meer informatie